De praktijklessen bij Rijschool Buit zullen in een bepaalde volgorde gegeven worden. De volgorde van lessen kun je vinden onderaan deze pagina. Als je besluit te gaan lessen bij ons, krijg je de precieze uitwerking van de lessen aangeleverd, zodat dit een handig naslagwerk voor jou is. Je kunt je dan natuurlijk ook alvast ‘inlezen’ in de volgende les, zodat er tijdens het lessen minder tijd verloren gaat met de uitleg over een nieuw onderdeel.

We beginnen met de voertuigbeheersing, daarna volgen verschillende verkeerssituaties, en tenslotte oefenen we de bijzondere verrichtingen. Na elk onderdeel sluiten we dit af met een les waarin we de verschillende oefeningen allemaal nog een keer doornemen. Als afsluiting van de opleiding worden er verschillende samengestelde opdrachten gegeven die een realistisch beeld geven van het examen. Ook oefenen we natuurlijk uitgebreid de grote rotonde in Zwolle, en het rijden op de autosnelweg, omdat dit ook onderdelen zijn van het rij examen.

Alles bij elkaar doet Rijschool Buit er alles aan om te zorgen dat je jouw rijbewijs haalt met zo weinig mogelijk lessen, maar wél voldoende lessen om te kunnen slagen voor je examen!

Het is ook mogelijk om een tussentijdse toets aan te vragen. Daarbij rij je met een CBR examinator een route die overeen komt met een echt examen. Bijzondere verrichtingen, zoals parkeren e.d. die je met goed gevolg aflegt, hoef je dan tijdens je echte examen niet nog eens te laten zien. Ook heb je dan natuurlijk al het ‘examengevoel’ meegemaakt, zodat je wat meer ontspannen je examen in kunt gaan.

We lessen met een Mazda CX3. Dit is een comfortabele, wendbare auto, waarin je je snel op je gemak zult voelen.

Les overzicht

1. Overzicht lessen/lesvolgorde Rijschool Buit
2. Voorbereidende handelingen
3. Kennismaken voertuig
4. Stuurhouding en methode
5. Opschakelen
6. Terugschakelen en remmen bij hogere snelheden
7. Afronding fase 1
8. Opstellen op kruispunten
9. Kruispunten recht oversteken
10. Rechts afslaan op kruispunten
11. Minirotondes
12. Links afslaan op kruispunten
13. Afronding fase 2
14. Hellingproef
15. Recht achteruit rijden + bocht achteruit
16. Keren d.m.v. steken
17. Vooruit/achteruit parkeren in een parkeervak
18. File parkeren vooruit/achteruit
19. Afronding fase 3
20. In en uitvoegen op autowegen en autosnelwegen
21. Rotonde Zwolle Zuid

22. Bijlage verkeersborden
23. Bijlage verkeerstekens